ΒιογραφικοΤιμοθεάδου Ελένη

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στα Γιαννιτσά Πέλλας. Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου

Ιωαννίνων και στη συνέχεια έλαβα την ειδικότητα της Παθολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Ως υποψήφια διδάκτορας εργάστηκα στο Ογκολογικό Τμήμα της ίδιας Κλινικής ως Επιστημονική Συνεργάτης μέχρι το 2001 και έλαβα κατόπιν εξετάσεων την ειδικότητα της Παθολογικής Ογκολογίας το 2005, μετά από τριετή εκπαίδευση στη Μ. Βρετανία, στο Princess Royal Hospital Hull, East Yorkshire και στο Royal Marsden Hospital Chelsea, London.

Το 2004 έλαβα με «Άριστα» τον τίτλο του διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και το 2005 την ευρωπαϊκή πιστοποίηση στην Παθολογική Ογκολογία μετά από εξετάσεις του European Society of Medical Oncology (ESMO).

Από το 2009 υπηρέτησα ως Λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το 2014 ως Επίκουρη και από το 2020 υπηρετώ ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας-Ογκολογίας με έδρα την Πανεπιστημιακή Κλινική Παθολογικής Ογκολογίας στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, της οποίας υπήρξα και Διευθύντρια το 2015.

Είμαι Σύμβουλος- Επιστημονικός Συνεργάτης της Κλινικής «ΓΕΝΕΣΙΣ» και του ομίλου «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ» στη Θεσσαλονίκη.

Το 2014 μετεκπαιδεύθηκα στη Γενετική του Καρκίνου και τη Γενετική Συμβουλευτική στο Department of Cancer Genetics of Royal Marsden Hospital, London.

Από το 2006 διατηρώ το Ογκολογικό Ιατρείο στη Θεσσαλονίκη και από το 2014 και στα Γιαννιτσά.
Έχω ιδιαίτερη εμπειρία στον καρκίνο του μαστού και στο γυναικολογικό καρκίνο και είμαι μέλος της Ογκολογικής Μονάδας Γυναικολογικού Καρκίνου στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Επίσης είμαι υπεύθυνη του Ιατρείου Κληρονομικού Καρκίνου και Γενετικής Συμβουλευτικής της Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας ΑΠΘ. Παράλληλα ασχολούμαι και με την αντιμετώπιση νεοπλασιών όλων των συστημάτων (καρκίνος πνεύμονα, εντέρου, στομάχου, ουροποιητικού, σαρκώματα κτλ) στα πλαίσια της ειδικότητας της Παθολογικής Ογκολογίας.

Είμαι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Είμαι τακτικό μέλος των American Society of Clinical Oncology (ASCO), European Society of Medical Oncology (ESMO), International Gynecologic Cancer Society (IGCS), European Society of Gynecologic Oncology (ESGO) και της Εταιρίας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ).

Συμμετέχω ως ερευνήτρια σε μεγάλο αριθμό διεθνών κλινικών μελετών και είμαι συν-συγγραφέας 55 επιστημονικών εργασιών που δημοσιεύθηκαν σε έγκριτα διεθνή περιοδικά μέχρι το τέλος του 2020.

 

Πρώτη επίσκεψη

Για τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησής σας κατά την πρώτη επίσκεψη, καλό είναι να έχετε μαζί σας :

  •  Ενημερωτικό σημείωμα από το γιατρό που σας παραπέμπει
  •  Ιστολογική εξέταση εφόσον έχει γίνει βιοψία
  •  Το εξιτήριό σας εφόσον έχετε νοσηλευθεί
  •  Ακτινολογικές εξετάσεις (αξονικές/μαγνητικές τομογραφίες, ακτινογραφίες, σπινθηρογραφήματα)
  •  Πρόσφατες εξετάσεις αίματος
  •  Τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε
  •  Το βιβλιάριο υγείας σας
  •  Το ΑΜΚΑ σας

Η Ιατρός